Matematik

Bestemme førstekoordinater til skæringspunkter?

11. marts 2013 af hollybaabz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Er der nogle der kan hjælpe med noget af denne opgave?

Jeg ved godt hvordan jeg finder M, men jeg er ikke helt klar over hvad der menes med "Bestem førstekoordinaten
til hvert af skæringspunkterne" .. Eller hvordan jeg skal finde dem :)

To funktioner f og g er givet ved
f(x)=-4x2+20x og  g(x)=8x    
Graferne for de to funktioner afgrænser et område M, der har et
areal (se figuren).
Bestem førstekoordinaten til hvert af skæringspunkterne mellem
graferne for f og g, og bestem arealet af området M.

 

Mvh

 

Rasmus


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2013 af PeterValberg

Skæringspunkternes x-koordinater (som du skal finde) fremkommer
ved at løse ligningen:

f(x) = g(x)
-4x2 + 20x = 8x
4x2 -12x = 0
4x(x -3) = 0                (nulreglen)
x = 0   ∨   x - 3 = 0
x = 0   ∨   x = 3

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. marts 2013 af hollybaabz (Slettet)

Når på den måde! :)

Jeg var ikke klar over hvordan det skulle regnes ud :D

Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Bestemme førstekoordinater til skæringspunkter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.