Kemi

finde konc af OH-

11. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lyder.:

HCl og HNO3 er to stærke syrer som danner sure opløsninger når de opløses i vand.
NaOH og Ba(OH)2 er to ionforbindelser som dissocierer i vand til positive metalioner og hydroxidioner som er en stærk base. Der dannes derfor basiske opløsninger.
Beregn [H3O+], [OH-], pH og pOH i følgende opløsninger:

 

a) 0,015 M HCl

jeg ved at 0,015 svarer til [O3H+] Da det er en stærk syre og alle hydroner reagerer

så udregner jeg pH:  pH=-log(0,015) = 1,82 pH

og pOH pOH=-14-(-log(0,015))   = 12,12 pOH

 

problemet er så at finde [OH-]

Jeg tænkte at jeg bare kunne sætte min kendte pOH værdi lig med formlen

12,12=-14-(-log(x)) som jeg brugte ovenover. men det giver mig resultatet.: 0,015M altså samme konc. som H3O+

så hvad gør jeg forkert? hvorfor virker den formel ikke.


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

                 pOH = -log([ OH- ])
                 [ OH- ] = 10- pOH


Svar #2
11. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

hmm mange tak, ville det samme så gælde hvis det var en base og jeg skulle finde [H30+].:

pH = -log([ H3O+])
[ H30+] = 10- pH

?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Vi har, at
                      pH + pOH = pKv,              hvor pKv = 14 ved 25 oC

og            

                      pH = -log([H3O+])                                       
                      [H3O+] = 10-pH

og

                     pOH = -log([ OH- ])
                     [ OH- ] = 10-pOH

         


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

                   [H3O+] • [ OH- ] = Kv
                   -log([H3O+] • [ OH- ]) = -log(Kv)
                   -log([H3O+]) - log([ OH- ]) = -log(Kv)

                   pH + pOH = pKv

Ved 25oC

                  pH + pOH = 14

 


Svar #5
11. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

konc af OH- i den første opgave får jeg til 6.666*10^-13M   kan det være rigtigt?


Skriv et svar til: finde konc af OH-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.