Matematik

Kvadratrod

11. marts 2013 af Ladtpåmig (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Er der nogen der kan formulere hvorfor man ikke kan finde kvadratrod af et negativt tal.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2013 af Dozmit (Slettet)

det er under 0?


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2013 af Søreb (Slettet)

Man kan aldrig finde kvadratroden af et negativt tal :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2013 af sigurdcarla (Slettet)

Fordi det tal man skal finde skal være et helt tal og det kan det kan man ikke af negative tal


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. marts 2013 af peter lind

Mere korrekt hvis du kvadrerer et tal vil resultatet aldrig blive negativt


Svar #5
11. marts 2013 af Ladtpåmig (Slettet)

Men hvorfor kan man ikke? ved godt at man ikke kan men havd er begrundelsen?


Brugbart svar (2)

Svar #6
11. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Kvadratroden af et tal a er et tal, der ganget med sig selv giver a som resultat.

Hvis vi ganger et hvilketsomhelst reelt tal med sig selv, får vi enten 0 eller et postivt tal som resultat. Derfor kan vi ikke finde et tal, der ganget med sig selv bliver et negativt tal, og derfor kan vi ikke definere kvadratroden af et negativt tal ved hjælp af de sædvanlige reelle tal alene.


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. marts 2013 af Dozmit (Slettet)

Andersen11 har fat i noget der :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. marts 2013 af SuneChr

∀ a ∈ R :        (- a)2   =   [(- 1)·a]2   =  (- 1)2·a2  =  1·a2   =  a2  ≥  0

∀ a ∈ R :        Læs  "for alle reelle tal a gælder"

 


Skriv et svar til: Kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.