Matematik

Opstil en ligning for den cirkel, der danner cirkelbuen

12. marts 2013 af Bammm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opstil en ligning for den cirkel, der danner cirkelbuen

ting vi ved:

Vi starter køreturen i punktet A(0;0) og kører langs en ret linje op til punktet D, hvor cirkelbuen begynder. Nu kører vi langs cirkelbuen indtil punktet E, hvor vi igen kører over på en ret linje som forsætter ned i dybet til punktet F.
Linjen gennem A og D har ligningen y=1/2 x
Cirkelbuen har centrum i O(20;-5). Linjestykkerne OD og OE er radier i cirkelbuen.
De vandrette afstande mellem punkterne A-F ses på skitsen
 


Svar #1
12. marts 2013 af Bammm (Slettet)

D har punktet (14;7)


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2013 af PeterValberg

Hvis cirklen har centrum i O(20,-5) og punktet D(14,7) ligger på cirkelbue (cirklens periferi)

så skal du bare indsættet O i cirklens ligning:

(x - a)2 + (y - b)2 = r2

hvor (a,b) er koordinaterne til O og r = dist(O,D)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Opstil en ligning for den cirkel, der danner cirkelbuen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.