Matematik

Kan man gøre sådan her?

12. marts 2013 af Roselina (Slettet) - Niveau: C-niveau

Må man det her:

c · m = T/E

Gange med T på begge sider og få:

c · m · T = E

Eller er det forbudt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er forkert.

Hvis man skal isolere E, skal man gange med E på hver side, og så skal man dividere med (c·m) på hver side.

E = T / (c·m)


Svar #2
12. marts 2013 af Roselina (Slettet)

Okay.

Jeg har de to ligninger:

E = C · T og c = C/M

Jeg vil gerne have dem til at give:

E = m · c · T

Jeg kan jo regne ud, at C og C kan gå ud med hinanden.... Men derfra kan jeg ikke komme videre.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2013 af SuneChr

# 2

c = C/M  ⇒ C = M·c

M·c  indsættes i stedet for C i  E = C·T

så vi får

E = m·c·T


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2, #3

Der forudsættes, at m = M .


Skriv et svar til: Kan man gøre sådan her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.