Kemi

Polær/upolær

13. marts 2013 af Stats

Jeg har til opgave at beskrive hvorfor Br2(aq) og C7H16(l) deler sig i to faser.

Jeg kan se at  at Br er upolær, men hvordan forklare jeg heptan er polær?

Ret mig gerne hvis det er forkert:
Elektron negativitet for C=2.5
Elektron negativitet for H=2.1

Samlet elektron negativitet for H16=H·16=33.6
Samlet elektron negativitet for C7=C·7=17.5

Forskellen mellem elektron negativitet Le=33.6-17.5=16.1

Og grunden til Br er upolært
forskellen mellem elektron negativitet for bromvand er Le=2.8-2.8=0

Er dette korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2013 af ansigtet (Slettet)

Br2 er polære da de er letopløselige, Kun hvis du blander med sølv og bly er de derved tungtopløselige upolær.
Heptan er upolær grundet de mange carbon atomer

Svar #2
13. marts 2013 af Stats

#1

Tak

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Polær/upolær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.