Fysik

km/ms -> m/s

14. marts 2013 af Kulka1 (Slettet)

Jeg har en hastighed v på 

v=0.00936 km/ms 

Hvordan omregner jeg det til m/s? Jeg går det til 0.00936 m/s (jeg dividere først med 1000 så jeg får km/s bagefter gange jeg med 1000 for at få det i m/s), og det kan da ikke være rigtigt.. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2013 af mathon

 

            1 km/ms = 103 m / (10-3 s) = 106 m/s

            1 = 106 m/s / km/ms

 

             v = (0.00936 km/ms) = (0.00936 km/ms) • 1 = (0.00936 km/ms) (106 m/s / km/ms) = 9,36·103 m/s


Svar #2
14. marts 2013 af Kulka1 (Slettet)

Tak for det. Nu kan jeg se, hvad jeg gjorde forkert. :-)

 


Svar #3
14. marts 2013 af Kulka1 (Slettet)

Et sidste spørgsmål

v=8.57 mm/s = 0.857 cm/s = 0.00857 m/s = (0.00857/1000)/(1/3600)=0.031 km/h

Er det korrekt? :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2013 af mathon

       
                1 m/s = 3600 m/h = 3,6 km/h

                1 = 3,6 km/h / m/s

                 v = (8,57·10-3 m/s) • 1 = (8,57·10-3 m/s) • (3,6 km/h / m/s) = 3,0852·10-2 km/h = 0,030852 km/h


Skriv et svar til: km/ms -> m/s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.