Matematik

løs ligninger

14. marts 2013 af NeedHelpPlz (Slettet) - Niveau: 8. klasse
5=3x
Kan ikke finde ud af sådan nogle opgaver

Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Divider med 3 på hver side i ligningen.


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. marts 2013 af 123434 (Slettet)

5=3x

5/3=3x/3

1 2/3=x

Har du lige lært om ligninger?


Svar #3
14. marts 2013 af NeedHelpPlz (Slettet)

Ok

Svar #4
14. marts 2013 af NeedHelpPlz (Slettet)

Nej kan bare ikke lige nu tak
Men 1 2/3=x ????

Brugbart svar (2)

Svar #5
14. marts 2013 af 123434 (Slettet)

4#

1+2/3=3/3+2/3=5/3

3*5/3=15/3=5


Brugbart svar (2)

Svar #6
14. marts 2013 af SuneChr

# 4

Begge skrivemåder er lige rigtige

og kaldes henholdsvis  en uægte brøk (tæller > nævner) og et blandet tal (helt tal + en ægte brøk).


Svar #7
14. marts 2013 af NeedHelpPlz (Slettet)

Men jeg skal finde x

Svar #8
14. marts 2013 af NeedHelpPlz (Slettet)

Jeg er hære dårlig til det her

Svar #9
14. marts 2013 af NeedHelpPlz (Slettet)

X er 1,6

Brugbart svar (2)

Svar #10
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9
Nej, x = 5/3 som vist ovenfor.

Brugbart svar (2)

Svar #11
14. marts 2013 af SuneChr

# 9

x = 1,6666..............

som en uendelig decimalbrøk.


Svar #12
14. marts 2013 af NeedHelpPlz (Slettet)

Dejligt

Svar #13
14. marts 2013 af NeedHelpPlz (Slettet)

Men det var også det jeg sagde 1,6 men gad ik af skrive af 6erne
Men tak

Brugbart svar (2)

Svar #14
14. marts 2013 af SuneChr

# 13

Du må bare ikke aflevere resultatet

x = 1,6   som er forkert.

men skal benytte en af skrivemåderne ovenfor.


Skriv et svar til: løs ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.