Matematik

Reduktion af udtryk

14. marts 2013 af STX2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

(a + b)2 - 2ab - a2

 

Jeg får det til:

 

2a + 2b - 2ab - a2

 

Og så kan jeg ikke reducér den mere... Men det ser forkert ud..

 

HJÆLP!


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2013 af Andreww (Slettet)

(a + b)2 - 2ab - a2 = (a + b)•(a + b) - 2ab - a2 = a2 + b2 +2ab -2ab -a2

Du skal benytte kvadratsætning (a+b)2 = a2+b2+2ab 

"Det første led i anden, plus det andet led i anden plus det dobbelte produkt".


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2013 af PeterValberg

Notat (kort) om kvadratsætningerne:    [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
14. marts 2013 af STX2010 (Slettet)

TAAAAAAAAK FOR HJÆLPEN!!


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Læs eventuelt over på din gamle tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1253801


Skriv et svar til: Reduktion af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.