Fysik

Bestem lysets frekvens

14. marts 2013 af willerboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået denne opgave stille i fysik, men ved ikke hvilken formel jeg skal bruge.

 

Bølgelængden for det gule lys er 590 nm. Bestem lysets frekvens.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2013 af ChemistryIsKey

Brug relationen mellem lysets frkvens og bølgelængde. Den er givet ved

     f · λ = c

     f = c / λ

:)


Svar #2
15. marts 2013 af willerboy (Slettet)


Hvordan kommer jeg frem til et resultat med denne formel, når jeg kun har et tal ? :)

Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2013 af ChemistryIsKey

Du har to tal idet c står for lysets hastighed i vakuum (299792458 m/s) og λ står for den givne bølgelængde for lyset (590 nm = 5.9 · 10-7 m) :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2013 af mathon



                                            2,99792·1017 nm/s
                                     f =   ----------------------- = 5,08123·1014 s-1 = 5,08123·1014 Hz
                                                    590 nm

                              


Skriv et svar til: Bestem lysets frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.