Matematik

Parameterfremstilling for planen pi1 gennem 3 punkter

15. marts 2013 af Fie2401 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Bestem parameterfremstillinger for
planerne p1 gennem P1, P2 og P3 samt
p2 gennem P3, P4 og P5.

Der er givet seks punkter
P1 : (1, 0, 0), P2 : (2, 2, 2), P3 : (3, 2, 1),
P4 : (3, 1, 2), P5 : (5, 4, 0), P6 : (2, 4, 3)
i rummet.

Hjælp!


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. marts 2013 af mathon

      hvis punkterne P1, P2 og P3 ligger i den søgte plan uden at ligge på samme rette linje

er
                   OP = OP1 + s•P1P2 + t•P1P3   en parameterfremstilling for planen p1

dvs

                   p1:   [x,y,z] = [1, 0, 0] + s • [1,2,2] + t • [2,2,1]

    eller noteret
                           x = 1 + s + 2t
                           y = 2s + 2t
                           z = 2s + t

 


Skriv et svar til: Parameterfremstilling for planen pi1 gennem 3 punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.