Matematik

differential regning

15. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=x^2

Bestem en ligning for tangenten i punktet
med førstekoordinaten 3.

Hvad er førstekoordinaten?

og hvordan bestemmer jeg f´(x) og f´(3) samt f(3)

Er lidt lost her..


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. marts 2013 af mathon

                         f(3) = 32 = 9

                         f '(x) = 2x

                         f '(3) = 2•3 = 6

tangenten i (3,f(3))

                        y = f '(3) • (x-3) + f(3)

                        y = 6 • (x-3) + 9

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

"førstekoordinaten" er et andet navn for "x-koordinaten".

Man bestemmer f '(x) ved at differentiere funktionen f(x).

Man beregner f(3) ved at indsætte x = 3 i forskriften for f(x) .

Man beregner f '(3) ved at indsætte x = 3 i forskriften for f '(x) .


Svar #3
15. marts 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

Takker for svarene :)


Skriv et svar til: differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.