Matematik

Bestem koordinaterne til projektionen af punktet P (6,-1) på linjen gennem A (0,-1) og B (3,1).

16. marts 2013 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad gør jeg her? :)

Bare lige hjælp mig lidt igang, vil selv lave opgavene! :)


Bestem koordinaterne til projektionen af punktet P (6,-1) på
linjen gennem A (0,-1) og B (3,1).


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2013 af peter lind

Find linjens ligning eller parameterfremstilling  og en ligning eller parameterfremstilling for en linje, der går gennem P og står vinkelret på den anden linje. Deres skæringspunkt er det søgte punkt.


Svar #2
16. marts 2013 af Basseluft (Slettet)

Kan ikke helt se hvad du menere:) 


Svar #4
16. marts 2013 af Basseluft (Slettet)

Skal jeg ikke finde a for linjen der går gennem A og B ?

og så finde linjens ligning y-yo=a(x-x1) ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. marts 2013 af SuneChr

Linjen gennem A og B har forskriften

y  =  2/3 · x  - 1

Linjen vinkelret herpå har hældningskoefficienten  ( - 3/2 )  idet deres produkt da skal være (- 1) .

Find nu forskriften, da vi kender hældningen og punktet P .


Svar #6
17. marts 2013 af Basseluft (Slettet)

vil det sige for at find ligningen for punkt p ?

y =(-3/2)(x-6)-1 ?
og så regne det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. marts 2013 af peter lind

Det er ikke ligningen for et punkt men ligningen for en linje gennem P, som er vinkelret på linestykket AB ellers er det rigtig


Skriv et svar til: Bestem koordinaterne til projektionen af punktet P (6,-1) på linjen gennem A (0,-1) og B (3,1).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.