Matematik

Cirklens ligning - find centrum og radius

16. marts 2013 af Mett01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har virklig brug for hjælp med denne opgave!!

 

Find centrum og radius:   

x^2+y^2+6x-10y+14=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Tidligere
skrevet af
mathon
@#6 her

generelt

            cirkelligning
                                 x2 + y2 + 2•d•x + 2•e•y + f = 0


                                     centrum C(-d,-e) og radius r = √(d2 + e2- f)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

specifikt

            cirkelligning
                                 x2 + y2 + 2•3•x + 2•(-5)•y + 14 = 0


                                     centrum C(-3,5) og radius r = √(32 + (-5)2 - 14) = √(9 + 25 - 14) = √(20)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2013 af SuneChr

x2 + y2 + 6x -10y +14 = 0

(I)     (x + 3)2 - 9

(II)    (y - 5)2 - 25

(III)   14

(I) + (II) + (III)  =  0


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. marts 2013 af hejmedddi (Slettet)

(x+3)^2 -9 + (y-5)^2-25+14

(x+3)^2+(y-5)^2=20

centrum er -3,5 og radius er kvadratrod 20


Skriv et svar til: Cirklens ligning - find centrum og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.