Samfundsfag

Homovielser - AT, samfundsfag og religion

17. marts 2013 af eravn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude, 

Jeg har i AT ("Kampn for det gode liv" er overemnet) valgt at skrive i religion og samfundsfag omkring den nylige lovgivning omkring vielse af homoseksuelle i den danske Folkekirke. 

I religion vil jeg tydeliggøre den indholdsmæssige del af de religiøse forestillinger og fænomener der indgår i konflikten, dvs. bla. eksempler fra Bibelen, der taler imod vielse af homoseksuelle og udtalelser fra præster, der er imod. Men i samfundsfag bliver det straks sværere. Jeg vil gerne skrive noget om, hvorfor de langt om længe er blevet godkendt (evt rød regering, før var DF støtteparti og de imod homovielser) eller noget om kirke og stat, hvorfor staten eksempelvis skal vedtage love inden for kirken.... 

- har I andre gode indgangsvinkler eller andre måder samfundsfag kan spille den anden væsentlige rolle?

Og har I evt. en ide til en problemformulering?

Jeg mangler lidt, for ikke at sige meget, en rød tråd...
 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2013 af Mirob (Slettet)

Jeg kan ikke præcis sige hvad du skal skrive, men jeg har lidt links med inspiration. Prøv at læse på det, og se om det kan bruges til noget :)

 

http://www.samfundsfag.com/index.php?option=com_content&view=article&id=121&Itemid=200

http://www.samfundsfag.com/index.php?option=com_content&view=article&id=256&Itemid=354

http://inferens.wordpress.com/2010/09/29/dannelsen-af-homo-roller/

http://www.denstoredanske.dk/Samfund,_jura_og_politik/Etnologi/Seksualitet/homoseksualitet/homoseksualitet_%28Forskningshistorie%29

 


Svar #2
26. marts 2013 af eravn (Slettet)

Mange tak for brugbare links :-) 

den store danske skriver "Antropologi og historievidenskab har fremhævet forskelle i udformningen af køn og seksualitet til forskellige tider i forskellige samfund. Sociologi og kulturvidenskab har peget på særlige træk ved homoseksuelles livsformer og kulturproduktion samt på deres bidrag til samfundslivet i bredeste forstand." 

Jeg skal i den samfundsfaglige del af min opgave skrive om homoseksuelle i det senmoderne samfund (eftersom vielse af homoseksuelle blev lovliggjort i 2012), altså hvilke årsager der skyldes den sene lovgivelse (senmoderne træk/årsager/faktorer).
Har du en derfor god sociolog eller teorier, der kan forklare (hvis det er muligt), hvorfor det først er i det senmoderne samfund, at homovielser i den danske folkekirke bliver lovliggjort? 

 


Skriv et svar til: Homovielser - AT, samfundsfag og religion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.