Fysik

OHM

17. marts 2013 af Lone110 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en ohmsk belastning optager 10A ved 30 V.

den skal tilsluttes 100V vekselspænding ved 50 Hz, og der indsættes derfor i serie med

belastningen en drosselspole med en ohmsk modstand på 3.2 ohm

beregn

a) spolens klemspænding

b) spolens selvinduktion [L] henry

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af peter lind

Brug Ohms lov til at finde modstan den af den første modstand. Find dernæst strømmen I gennem kredsløbet . Denne strøm * modstanden af spolen giver spændningsfaldet over spolen


Svar #2
17. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

hvad mener du ?

altså

R=u/I

R=30/10

R=3


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2013 af peter lind

Du mangler enheder ellers ja


Svar #4
17. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

okay men så siger du dernæst find strømmen igennem kredsløbet

men så skal jeg vel ligge min første modstand med den næste som er 3,2

og da det er i serie kan jeg vel bare ligge dem sammen

3+3,2=6,2

 

I=U/R

I=30/6,2

I=4,8 A

?


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. marts 2013 af peter lind

Du mangler stadig enheder. Det er 100 volt vekselspændning, der bliver sat på


Svar #6
17. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

enheder mener du ohm tegnet ?

U=Volt

I=A

R=ohm tegnet

I=100A/6,2 Ohm

I=16,13A


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. marts 2013 af peter lind

Du kan både bruge Ω og Ohm

Det skal være 100V ikke 100A ellers er det rigtigt


Svar #8
17. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

min fejl :S

så siger du gange strømmen

16,13A med 3,2 =

16,13A*3.2Ω=52,62V <-- spændningsfaldet over spolen

jeg kan finde Klemspænding ved at sige

Ukl=E-I*Ri

men hvad jeg skal jeg indsætte


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. marts 2013 af peter lind

De 52,62V er klemspændningen eller blot spændningen over spolen


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. marts 2013 af hesch (Slettet)

Det er i opgaven antydet, at strømmen efter indsættelse af drosselspole skal 10A, ved 100Vac:

en ohmsk belastning optager 10A ved 30 V.

den skal tilsluttes 100V vekselspænding ved 50 Hz, og der indsættes derfor i serie med

belastningen en drosselspole . . .


Svar #11
17. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

okay og vores 52,62V passede heller ikke med facitet

kan du forklare det lidt mere hesch


Brugbart svar (1)

Svar #12
17. marts 2013 af hesch (Slettet)

#10:   Opgaven løses så ved:

U = Ztotal * I    ⇒

100V = ( 3Ω + ( 3,2Ω + jωL ) ) * 10A

b )  Find nu L.

a)  Udrossel = ( 3,2Ω + jωL ) * 10A


Svar #13
17. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

L=6,2/2π*50Hz=0.0197H

kan det passe ?


Brugbart svar (1)

Svar #14
17. marts 2013 af hesch (Slettet)

100V = ( 3Ω + ( 3,2Ω + jωL ) ) * 10A    ⇒

Ztotal = 6,4Ω + jωL = 100V / 10A = 10Ω

Ved Pythagoras findes:

(10Ω)2 = ( 6,4Ω )2 + (ωL)2  ⇒

ωL = √59,04    ⇒

L = 7,6837 / ω = 0,02448 H

Hvad siger facit til det ?

 


Svar #15
17. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

Rsp=84,8V

L=25mH

det er facitet


Svar #16
17. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

Ztotal = 6,4Ω + jωL = 100V / 10A = 10Ω

Ztotal = 6,2Ω + jωL = 100V / 10A = 10Ω

 

skal den ikke være 6,2 og ikke 6,4


Brugbart svar (1)

Svar #17
17. marts 2013 af hesch (Slettet)

#16   Jo, selvfølgelig


Svar #18
17. marts 2013 af Lone110 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #19
17. marts 2013 af hesch (Slettet)

Spørgsmål a)

Uspole = Zspole * I

Zspole = 3,2Ω + jωL,   I = 10A

Brug igen Pythagoras.


Svar #20
17. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

Zspole = 3,2Ω + jωL, 

hvad er JωL

 


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.