Fysik

Mekanik - hastighed

18. marts 2013 af Sus92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med en opgave, som lyder forholdsvist nem, men jeg har vidst forvirret mig selv så meget at jeg ikke helst ved om det er korrekt. Opgaven lyder:

I fodbold sparker man straffespark fra 11 meters afstand. Målmanden skal under sparket stå på målstregen. Ved et hårdt straffespark har bolden en hastighed på 100 km/h. Hvor lang tid er bolden om at nå ind til målstregen?

Det første jeg gjorde, var at ændre de 100 km/h til m/s - 100/3,6 = 27,778 m/s, hvorefter jeg tager de 11 meter og dividerer med de 27,778: 11m/27,778m/s = 0,396 sekunder. Er dette helt hen i vejret? 

 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Det ser korrekt ud.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2013 af hesch (Slettet)

-  Og:   11m / 27,778 m/s = 0,396 s:  Hvor det dog nydeligt med dine enheder.  Fortsæt, det vil du få glæde af ( at holde styr på enhederne ).


Skriv et svar til: Mekanik - hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.