Kemi

Fremgangsmåde, 2,8mM -> 0,8 mg/L 4-chlorphenolopløsning

18. marts 2013 af pgjSG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal skrive en fremgangsmåde til en vejledning til fremstilling af en 0,8 mg/L 4-chlorphenolopløsning ud fra stamopløsningen, der er 2,8 mM 4-chlorphenol.

Det er opgave 3.5 i dette sæt:

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Studieretninger-og-fag/Forsoegsfag-i-de-gymnasiale-uddannelser/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF10/Fagenes%20sider/Bioteknologi/100520_bioteknologi_A_vejl_opgavesaet_1.ashx

Og jeg kunne rigtig godt bruge noget hjælp :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af DON CARLOS (Slettet)

Find ud af molariteten af en 0,8 mg/L opløsning, og regn så fortyndingsfaktoren ud (kig på strukturformlen og brug formlerne for koncentrationsberegning). Da vil du se hvor meget du skal fortynde din startsopløsning med.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2013 af mathon

OHC6H4Cl

M(C6H5OCl) = sum({6,5,1,1}*{12.011,1.008,15.999,35.453}) g/mol = 128,56 g/mol

 

molariteten af en 0,8 mg/L 4-chlorphenol-opløsning
er
                   (0,8·10-3 g/L) / (128,56 g/mol) = 6,22·10-6 M

          fortynding
                                             nønsket      =      nønsket

                                          Vstam • cstam = Vfort • cfort

                                          Vstam =  (cfort / cstam) • Vfort

                                          Vstam =  (cfort / cstam) • (1000 mL)

                                          Vstam =  ((6,22·10-6 M / (2,8·10-3 M)) • (103 mL) = 2,22 mL


         en 0,8 mg/L 4-chlorphenolopløsning fremstilles ved til 1 L vand at tilsætte 2,22 mL stamopløsning

                                         


Skriv et svar til: Fremgangsmåde, 2,8mM -> 0,8 mg/L 4-chlorphenolopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.