Matematik

Ligning

18. marts 2013 af PersNabo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er igang med simpel ligning, med kun en enkelt ubekendt, men kan bare ikke får det rigtige resultat. 

Den lyder:

-3x+k=-7

Kan se i facit at det skal give 5, men jeg får det til -8, jeg gør sådan her:

-3*4+k= -7

4+k= -7+3

k = -4-4

k=-8

Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

I din ligning indgår både et x og et k. I anden linie har du sat x til 4. Prøv at formulere hele opgaven. Hvis man isolerer k får man

k = 3x - 7 .

Dine mellemregninger har ikke meget med matematik at gøre. Du ændrer gangetegn til additionstegn efter behag.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2013 af fruerlund123 (Slettet)

hvis x er lig 4 er udregningen

-3*4+k = -7

-12+k = -7

k = 12 - 7

k = 5 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.