Fysik

fysik si-enhed

19. marts 2013 af alibaba1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Beregn arealet af en bordplade, hvis længde
l
og bredde
b
er målt som
angivet nedenfor. Angiv resultaterne i SI-enhed. Vær omhyggelig med
at angive resultaterne med de rigtige antal betydende cifre.
a.
l
= 1,37 m
b
= 1,06 m
b.
l
= 59 cm
b
= 0,67 m
c.
l
= 315 mm
b
= 278 mm

den første a)1,4522 men hvordan ændrer jeg den til si-enhed


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af peter lind

Du mangler bare at angive enheden. Længde og bredde er i meter, som er SI enheder. Ganger du dem sammen får du arealet i m2, som er SI enhed


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2013 af mathon

 

a)
       L • b = (1,37 m) • (1,06 m) = 1,45 m2

 

b)
       L • b = (0,67 m) • (0,59 m) = 0,40 m2
 

     


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2013 af ChemistryIsKey

a)

     A = l · b = 1.37 m · 1.06 m = 1.45 m2   (Tre betydende cifre)

b)

     A = l · b = 0.59 m · 0.67 m = 0.40 m   (To betydende cifre)

c)

     A = l · b = 0.315 m · 0.278 m = 0.0876 m2   (Tre betydende cifre)

----------------------

Det er i denne opgave vigtigt at huske følgende:

      Hvad betydende cifre er

      At SI-enheden for længde er m og for arealer m2

      At  1 cm  =  0.01 m   og at   1 mm  =  0.001 m når du skal omregne til ovennævnte SI-enhed :)


Skriv et svar til: fysik si-enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.