Kemi

Hvor mange elektroner?

19. marts 2013 af Bladlus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, håber nogle kan hjælpe mig med denne:

Hvordan udregner jeg, hvor mange elektroner der findes i alt i 18,016 g vand?

TAK!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af peter lind

Find antal af hvad et vandmolekyle vejer. Divider det op i mængden af vand og du har antal vandmolekyler. Gang dette med antal elektroner i et vandmolekyle


Svar #2
19. marts 2013 af Bladlus (Slettet)

Der findes 8 elektroner i et vandmolekyle.

Den vejer 18,016 (det periodiske system) 

Rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2013 af ChemistryIsKey

Find stofmængden af vandet

      n = m / M = 18.016 g / 18.015 g/mol = 1 mol

Find antal molekyler

      N = n · Na = 1 mol · (6.02 · 1023 molekyler/mol) = 6.02 · 1023 molekyler

I vandmolekylet er der 10 elektroner (8 fra oxygen og 1 fra hvert hydrogen). Derfor må antallet af elektroner blive

     Ne = N · e = (6.02 · 1023 molekyler) · 10 elektroner/molekyle = 6.02 · 1024 elektroner

Husk dog at avogadros tal i mine udregninger er afrundet ret meget, så resultatet er ikke helt pålideligt, men giver dog et indtryk af hvor mange elektroner, der er (MANGE!) :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. marts 2013 af mathon

         18,016 g vand = 1 mol vand

         1 mol = NA molekyler hvert indeholdende10 elektroner

dvs
          antal elektroner = {NA} • 10 = 6,02214·1023 • 10 = 6,02214·1024

    

    


Skriv et svar til: Hvor mange elektroner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.