Matematik

Reducering

19. marts 2013 af Azayaz (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey, kære folk fra studieportalen

 

Er der en venlig sjæl der kan hjælpe mig med følgende reduceringer:

3a-(5+2a)

4x-2x(3-x)

 

Jeg er kørt lidt død i det, udregning samt forklaring er nødvendig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af ChemistryIsKey

1)

     3a - (5 + 2a)

Først hæver du minusparentesen ved at samtlige led i parentesen laver et fortegnsskift

     3a - 5 - 2a

Nu ser du hvilke led, der går ud med hinanden og du får

     a - 5

2)

     4x - 2x(3 - x)

Du ganger -2x (HUSK fortegnet) ind i parentesen ved at gange med alle led inde i parentesen

     4x - 6x + 2x2

Nu reducerer du mest muligt ved at se hvilke led, der går ud med hinanden og får

     2x2 - 2x

:)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2013 af Andreww (Slettet)

3a-(5+2a) = 3a -1(5+2a) = 3a -1•5  -1•2a =

4x-2x(3-x) = 4x-2x(3-x) = ... fortsæt   (hint: (x•x=x2))


Svar #3
20. marts 2013 af Azayaz (Slettet)

Jeg takker for hjælpen #1 og #2. 


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.