Matematik

beregn forskriften

20. marts 2013 af nunu21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I 1989 var der 83.080 landbrug i Danmark. I år 2000 var der kun 28.600 landbrug tilbage i Danmark. Det har vist sig, at udviklingen af nedlagte landbrug i perioden fra 1989 til 2000 kan beskrives ved en lineær funktion, hvor x er antal år efter 1989 og f(x) er antal landbrug.

a) Beregn forskriften for denne udvikling og  beregn hvor mange landbrug der vil være i 2004, hvis  udviklingen fortsætter.
 

 

Håber nogen kan hjælpe mig (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn forskriften for den rette linie gennem (0 ; 83080) og (11 ; 28600) på formen f(x) = ax + b .

Benyt forskriften til at beregne f(2004 - 1989) .


Svar #2
20. marts 2013 af nunu21 (Slettet)

så a = 21047,3

og b = 83080  ?


forskriften: f(x) = 21047,3X + 83080





 


Svar #3
20. marts 2013 af nunu21 (Slettet)

er det korrekt? (:

og jeg stadig i tvivl med anden halvdel af opgaven? (: 


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Hældningskoefficienten er negativ.

Med den korrekte forskrift skal man så beregne f(15), idet 2004 er 15 år efter 1989.


Svar #5
20. marts 2013 af nunu21 (Slettet)

a: - 4952,7 

b: 83080

forskriften: f(x) -4952,7X + 83080 


f(15) = -4952,7*15+83080 = 8789,5
 

 

 

er det sådan, eller er jeg stadig galt på den?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. marts 2013 af 123434 (Slettet)

5# Hvordan har du fundet a og b?


Brugbart svar (2)

Svar #7
20. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt.

#6

a og b findes ud fra de to punkter på linien. Da x = 0 for det ene punkt, er b lig med y-koordinaten i dette punkt. a er liniens hældningskoefficient

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)


Skriv et svar til: beregn forskriften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.