Matematik

Hvilken sammenhæng er der mellem konstanterne a, b og c i andengradsfunktionens forskrift og det grafiske billede?

20. marts 2013 af mathias0108 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen. jeg har fået 2 spørgsmål i en matematik emne opgave, som jeg er gået helt i stå på. nogen der kan hjælpe ?

 

• Hvilken sammenhæng er der mellem konstanterne a, b og c i andengradsfunktionens forskrift og det grafiske billede?

• Hvilken sammenhæng er der mellem forskriftens konstant a og diskriminanten d´s og så andengradsfunktionens grafiske billede?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2013 af SuneChr

Prøv først at se på hvordan parablen er beliggende i koordinatsystemet, når

a > 0  og  d > 0

a > 0  og  d = 0

a > 0  og  d < 0

a < 0  og  d < 0

a < 0  og  d = 0

a < 0  og  d > 0

Af toppunktsformlen ser man, at toppunktet må ligge til venstre for y-aksen, når b og a har samme fortegn og til højre, når de har forskelligt fortegn.

Prøv nu at lege lidt videre med formlerne, og hvad man kan aflæse ud fra koefficienterne og konstanten c .

Vi har også  f(0) = c .  Hvad fortæller det? 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2013 af FætterGlad (Slettet)

Som en hjælp kan du her selv prøve dig frem med forskellige værdier og se, hvordan grafen ændrer sig i takt med at konstanterne ændres: http://www.mathopenref.com/quadraticexplorer.html

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2013 af mathon

se


Skriv et svar til: Hvilken sammenhæng er der mellem konstanterne a, b og c i andengradsfunktionens forskrift og det grafiske billede?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.