Kemi

Syre-basereaktion

21. marts 2013 af JohnWatson (Slettet) - Niveau: A-niveau

vi er ved at lave et hjemmeopgavesæt i kemi under emnet syrer og baser.
Vi skal udregne pH i 0,15 M NaOH, og dermed skal vi netop finde ud af hvordan dette stof reagerer med vand for at finde koncentrationen af H3O.
Vi er kommet i tvivl om produktet i reaktionen, og jeg vil bare være sikker på, at jeg har lavet den rigtigt.

NaOH + H2O --> NaO- + H3O+

Er denne korrekt?

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. marts 2013 af mathon

                        OH- er en stærk base
  dvs
                        [OH- (aq)] = [NaOH (aq)] = 0,15 M

                        pOH = -log([OH- (aq)]) = -log(0,15) = 0,8239
  ved 25ºC
                        pH = 14 -pOH = 14 - 0,8239 = 13,18

 

                                


Skriv et svar til: Syre-basereaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.