Matematik

Ligninger

21. marts 2013 af Ninsemus (Slettet) - Niveau: 8. klasse

2x

--- +5=5

3

 

Jeg ved x er lig med 0 men hvad er udregningen lige præcis? (Stregen under fx. 2x er brøkstregen) ;-)

 

4x-7=2x

         ----

          4

 

Hvordan regner man denne ud?

 

3x

--- =6

4

 

7x

--- = 7

8

Hvordan regner man den slags ligninger ud???

 

På forhånd mange tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2013 af 123434 (Slettet)

2x/3+5=5

2x/3=0

x=0

3x/4=6

3x=24

x=8

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. marts 2013 af peter lind

generelt kan du gange med nævnerne så du slipper af med brøkerne. I den første kan du slippe lid næmmer over det ved at flytte det ene 5 tal over på den anden side


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2013 af ChemistryIsKey

1)

     2x / 3 + 5 = 5

Du ganger med tre i alle led for at fjerne nævneren i brøken

     2x + 15 = 15

Nu trækker du 15 fra på begge sider

     2x = 0

Nu dividerer du med to på begge sider

     x = 0 / 2 = 0

2)

     3x / 4 = 6

Du ganger med fire i alle led for at fjerne nævneren i brøken

     3x = 24

Nu dividerer du med tre på begge sider

     x = 24 / 3 = 8

3)

     7x / 8 = 7

Du ganger med otte i alle led for at fjerne nævneren i brøken

     7x = 56

Nu dividerer du med syv på begge sider

      x = 8

GENERELT

     ax / b + c = d

Gang med det tal, der er i brøkens nævner for at 'opløse' brøken (i dette tilfælde b)

     ax + bc = bd

Træk det led, hvori x ikke indgår fra (eller læg til hvis situationen er et negativt fortegn) på begge sider

     ax = bd - bc

Dividér med det tal x ganges med for endeligt at isolere x (i dette tilfælde a)

     x = (bd - bc) / a

:)

 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.