Matematik
Areal af området - integralregning
Jeg har fået angivet to funktioner, der ses på grafen der er givet ved f(x) = 0,5x og g(x) = 2x. Bestem arealet af det grå område. Hvordan gør jeg det?
Svar #1
21. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)
Vi har ingen anelse om, hvordan det grå område er defineret. Men der er sikkert tale om et integral af typen
A = a∫b (f(x) - g(x)) dx
Svar #2
21. marts 2013 af Line123L (Slettet)
Sådan er det defineret. Dette er området
Svar #3
21. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Start med at løse ligningerne
f(a) = 8 , og g(b) = 8 .
Eftersom f(-x) = g(x), er a = -b . Beregn så arealet
A = -b∫0 (8 - f(x)) dx + 0∫b (8 - g(x)) dx = 2 · 0∫b (8 - g(x)) dx
Skriv et svar til: Areal af området - integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
