Kemi

hjælp kemi

22. marts 2013 af LW09 (Slettet)

Hej hvordan regner man  L/(mol*cm) til mol ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2013 af lasols (Slettet)

man ganger det med (mol^2*cm)/L eller tager de recibrokke og ganger med L/cm... men dit spørgsmål giver ikke mening !!! når det er taget helt ud af kontekst! vil dog umiddelbart anbefale dig at kigge på Lambert–Beer lov i forbindelse med spektrofotometri


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. marts 2013 af mathon

 

 absorbansen
                                   A = ελ • L • c                  er dimensionsløs

så enheden for
ελ er
                                   [ελ] = cm-1·M-1

her benyttes notationen
                                            ελ = {ελ} • [ελ]     hvor {ελ} er størrelsens talværdien og [ελ] er størrelsens enhed


                                   [c] = 1/([ελ]•[L]) = 1 / ((cm-1·M-1) • cm) = 1 / (M-1) = M


                                 


Svar #3
22. marts 2013 af LW09 (Slettet)

Okay tusind tak for hjælpen Mathooon :)


Skriv et svar til: hjælp kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.