Matematik

ligninger 7.klasse

22. marts 2013 af sisubaun9 (Slettet)

hej kan jeg få hjælp til dem her?

 

22x - 22 = 11+11x

13x + 5 = 8x - 15

21 + 2x = 7

-120 +x = 14

20x -19 = 20x + 10x

3,2x - 28 + 1,4x =0,2x + 2 + 0,4x

 

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2013 af hesch (Slettet)

Generelt skal du ved addition eller subtraktion på begge sider af lighedstegnet, få ligningen på formen:

ax = b

og heraf

x = b / a

Første opgave:

22x - 22 = 11+11x                ( subtraher 11x på begge sider )

11x - 22 = 11                         ( adder 22 )

11x = 33

x =  33 / 11 = 3

Prøv de andre opgaver.


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. marts 2013 af lasols (Slettet)

sammel alt med x på den ene side og alt uden på den anden side af lighedstegnet. hvi vi eksempelvis tager den første

 

22x - 22 = 11+11x så trækker vi først 11x  fra på begge sider af lighedstegnet

22x - 22 - 11x = 11+11x -11x og forkorter på højre side

22x - 22 - 11x = 11 og så på venstre side

11x - 22 = 11    så ligger vi 22 til på begge sider

11x - 22 + 22 = 11 + 22 og forkorter

11x = 33 så dividere vi med 11 på begge sider

11x/11 = 33/11 og forkorter

x = 3

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. marts 2013 af mette48 (Slettet)

13x + 5 = 8x - 15

lighedstegnet betyder at værdien på venstre side af det er lige så stor som værdien af det på højre side.

Når man løser ligningen skal man sørge for at højre og venstre side bliver ved at være lige store.

Dette gøres ved at lægge lige meget til på begge sider,

at trække lige meget fra på begge sider ,

at gange med samme tal på begge sider

eller at dele med samme tal på begge sider.

13x + 5 = 8x - 15                        trækker 8 x fra på begge sider, så der kun bliver x-er tilbage på den ene side

13x + 5-8x = 8x - 15-8x              trækker sammen

5x+5=-15                                    trækker 5 fra på begge sider

5x+5-5=-15-5                             trækker sammen

5x=-20                                        deler med 5 på begge sider

5x/5 = -20/5                              

x=-4

 


Skriv et svar til: ligninger 7.klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.