Matematik

Dysens diameter

24. marts 2013 af øhmmm (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej :D

Man kan regne en dyses vandforbrug i m^3 pr. time med den her ligning:

 0,03* diameter^2 *  √vandtrykkets atmosfære  = V

Ved ikke om ligningen hjælper men, opgaven lyder sådan: 

Beregn dysens diameter, når vandforbruget i m^3 pr. timer er 24 og vandtrykkets atmosfære er 4. 

Håber der er nogen der kan hjælpe :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2013 af ChemistryIsKey

Ligningen er

     V = 0.03 · D2 · sqrt(AtmV)

Du isolerer diameteren

     D2 = V / (0.03 · sqrt(AtmV))

     D = sqrt(V / (0.03 · sqrt(AtmV)))

Du indsætter værdierne

     D = sqrt(24 / (0.03 · sqrt(4))) = 20

:)


Svar #2
24. marts 2013 af øhmmm (Slettet)

Nu forstår jeg det, mange taaak :D 


Skriv et svar til: Dysens diameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.