Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregn den optimale salgspris og afsætning pr. kvartal under disse nye forudsætninger - Nogle der kan hjælpe? :(

25. marts 2013 af Tommy9090 (Slettet)

P = -0,3M + 900

M udtrykker afsætningen for det kommende kvartal.

 

Virksomheden overvejer nu også at anvende 3-holdsskift (daghold, aftenhold og nathold).
Det betyder, at produktionen nu kan være maksimalt 2.400 stk. pr. kvartal og GROMK er som følger:

GROMK = -0,25M + 350  for M ≤ 800
GROMK = 300   for 800 < M ≤ 1600
GROMK = 350  for 1600 < M ≤ 2400

Grunden til den større GROMK er overtidsbetaling på nathold.
Derudover har det nu vist sig, at der vil være faste omkostninger ved overgang til disse flerholdsskift.
Man forventer kr. 20.000 pr. kvartal ved overgang til 2-holdsskift og yderligere kr. 20.000 pr. kvartal ved overgang til 3-holdsskift.

6. Beregn den optimale salgspris og afsætning pr. kvartal under disse nye forudsætninger.

 

Jeg er helt lost, ved at jeg skal sætte groms = gromk

Ligningen er:
−0.25x+350 = −0.6x+900
Vi samler x'erne til venstre og konstanterne til højre:
0.35x = 550
Vi dividerer med 0.35 på begge sider:
x = 1571.43

 

Men det er et lidt mærkeligt tal? Kan det være rigtigt ? :s

 

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2013 af Turco4life (Slettet)

Shebab det passer ikke


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2013 af mikesander (Slettet)

Hej, jeg er igang med samme opgave! (går på finansøkonom) hvordan har du udregnet opgaverne før den du har skrevet her? 1-5

Kan du evt sende mig dine opgave løsninger på [email protected]


De bedste hilsner.


Skriv et svar til: Beregn den optimale salgspris og afsætning pr. kvartal under disse nye forudsætninger - Nogle der kan hjælpe? :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.