Matematik

Ligning

25. marts 2013 af Ceerial (Slettet)

Hvordan regner man denne ligning ud?

 

       90 = - 1/2 x + 52

52- 90 = -1/2x

      38  = -1/2x

           ???

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2013 af LeonhardEuler

Hvorfra kom 52 ind i billedet?


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2013 af ChemistryIsKey

     90 = -0.5x + 52

     -0.5x = 38

     x = 38 / -0.5 = -76

:)


Svar #3
25. marts 2013 af Ceerial (Slettet)

Undskyld, tastefejl

5 skal være 52

Har rettet det


Svar #4
25. marts 2013 af Ceerial (Slettet)

qewret: det er noget jeg skal have fundet længden af (x = længde), så det kan ikke være et minus tal


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. marts 2013 af LeonhardEuler

 

Håber at dette illusterende løsning, kunne hjælpe dig - ikke kun nu - men også i fremtiden.


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. marts 2013 af LeonhardEuler

Igonerer #5.

Men #0, kontrollere om du har skrevet rigtigt næste gang, før du trykke på at indlægsknappen!


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. marts 2013 af LeonhardEuler

Kan du så ikke indskrive hele opgaven, så vi kan få en forståelse af hvilken form for opgave, du er i gang med.


Svar #8
25. marts 2013 af Ceerial (Slettet)

Jo

http://i.imgur.com/9TiZODo.jpg

opgave 5.1

       90 = - 1/2 * x + 52
52- 90 = -1/2x
    38,5 = -1/2x
          38/0,5           

           x = 76 cm

Er det rigtig?

Jeg har desuden også brug hjælp til opgave 5.3 og 5.4, hvis der er nogen der gider.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. marts 2013 af LeonhardEuler

Svaret er, som #2 skriver, -76.


Brugbart svar (2)

Svar #10
25. marts 2013 af ChemistryIsKey

Det ser ud til at du har misforstået opgaven. Formlen er

      y = -0.5 · x + 52

hvor y angiver diameteren i cm og x angiver længden i cm. I opgaven bliver du bedt om at finde diameteren ved en længde på 90 cm. Således bliver ligningen helt andeledes idet

     y = -0.5 · 90 + 52 = -45 + 52 = 7 cm

Du havde vist bare byttet om på x og y :)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.