Matematik

Vigtiiiiiiiiigt please help!!

25. marts 2013 af kåål (Slettet) - Niveau: A-niveau


Er der en der kan hjælpe mig følgende 2 spørgsmål.
Har vi virkelig brug for hjælp. Det er emnet kombinatorik.

1)Forklar, hvorfor (n,r) kan bruges til at beregne antallet af forskellige delmængder, af størrelse r, som kan udtage fra en mængde af størrelse n.

2) bevis , at k(n,r)=k(n-1,r-1)+k(n-1,r)


Mange tak på forhånd.
Med venlig hilsen
T.


Svar #2
25. marts 2013 af kåål (Slettet)

Jeg ved godt den er der. Men jeg forstår det ikke.   er der en der kan forklar hvad man gør?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Prøv din matematik-bog . . .

:-)


Svar #4
25. marts 2013 af kåål (Slettet)

Jeg har prøvet det. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. marts 2013 af mathon

se


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

2)

Det er et spørgsmål om at bruge definitionen på

(nr) = n! / (r! · (n-r)!) .

Da haves

(n-1r-1) + (n-1r) = (n-1)! / ((r-1)! · (n-r)!) + (n-1)! / (r! · (n-r-1)!)

                          = r · (n-1)! / (r! · (n-r)!) + (n-r) · (n-1)! / (r! · (n-r)!)

                          = (r + n-r) · (n-1)! / (r! · (n-r)!)

                          = n · (n-1)! / (r! · (n-r)!)

                          = n! / (r! · (n-r)!)

                          = (nr)


Skriv et svar til: Vigtiiiiiiiiigt please help!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.