Fysik

Resistans i en playstation.

25. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

OPG 11
hvor stor er resistansen i en playstation 2 med effekten 200 W når den er tilsluttet 230 V?

 

mit bud er at jeg skal bruge denne formel:

P=U^2/R  =>  R=U2/P

R=2302/200w = 264.5 ohm   er det rigtigt?

 

ekstra spørgsmål:

hvis U^2 havde været ukendt i samme opgave, så skulle jeg have divideret de to andre og fundet kvadratroden af dem ikke?


Brugbart svar (3)

Svar #1
26. marts 2013 af hesch (Slettet)

Ja, hvis impedansen i netindgangen i din playstation blot var resistiv ( rent ohmsk ) så ville det være rigtigt, men det er den langtfra. 

Måler du "resistansen", set ind i netindgangen, med et ohmmeter, vil du formodentlig måle en resistans på omkring 2Ω, for du måler resistansen i primærviklingen af en transformator.

Herudover er der en lang række andre forhold, herunder fasedrejning, der gør at du ikke kan ækvivælere en playstation med en resistor.

ekstra spørgsmål:  U = √( P * R )


Svar #2
26. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

mange tak for det gode svar, så du siger at rent teoretisk så har jeg ret i min udregning, men at virkeligheden er anderledes eller hvordan?


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. marts 2013 af hesch (Slettet)

Ja.

Jeg er selvfølgelig ked af sådan at desillusionere dig i forhold til opgaven, men jeg synes det er negativ indlæring, via opgaver at bilde elever ind, at tingene forholder sig, som de langtfra gør.

Men du kan selvfølgelig løse opgaven, som den er stillet, og fremkomme med en kraftig kritik af opgaven, i et vedhæftet notat.  Så har du jo vist, at du kan regne på ohmske kredsløb.


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. marts 2013 af hesch (Slettet)

Sad lige og tænkte over:

Hvis man har fået tilstrækkelig meget negativ indlæring, er man så udlært ?


Svar #5
26. marts 2013 af Metteaugustin (Slettet)

badabum tsh


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. marts 2013 af hesch (Slettet)

Mener du, at et vedhæftet kritisk notat ville være for "støjende" ?


Brugbart svar (2)

Svar #7
26. marts 2013 af SuneChr

# 4  Pudsig leg med sproget  : )

# 1 + # 3   meget indsigtsfuld og bred besvarelse, der forholder sig kritisk til spørgsmålet.

De eller den, som har forfattet opgaven i # 0, er måske slet ikke klar over, at teknologien har udviklet sig

siden Thomas Edisons glødelampe?  : )

 

        

                   før                                                       nu


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. marts 2013 af hesch (Slettet)

#7:   Tak.


Skriv et svar til: Resistans i en playstation.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.