Matematik

Hvordan finder man en trekants højde?

29. marts 2013 af LouiseMJ (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg kender alle sidelægnderne på en trekant, og skal nu finde dens højde.
Sidelængderne er:
a= 3m

b= 2,5m

c= 5,5m


Hvordan ser formlen for det ud?

 

Tak for hjælpen på forhånd! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2013 af mathon

 

          Trekanten har tre højder.

          Hvilken skal beregnes?


Svar #2
29. marts 2013 af LouiseMJ (Slettet)

a er grundlinjen. Så fra a


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. marts 2013 af mathon

 

                                 cos(B) = (a2 + c2 - b2)/(2ac)

                                 ha = c • sin(B) = c • √(1 - cos2(B))

 

 

eller

                                 cos(C) = (a2 + b2 - c2)/(2ab)

                                 ha = b • sin(C) = b • √(1 - cos2(C))


Svar #4
29. marts 2013 af LouiseMJ (Slettet)

Tak!


Brugbart svar (2)

Svar #5
30. marts 2013 af mathon

alternativt


                                 ha = √(a2 - (b-c)2) • √((b+c)2 - a2) / (2a)

 


Skriv et svar til: Hvordan finder man en trekants højde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.