Matematik

diiferentialregning med brøk

30. marts 2013 af krededk123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er i gang med at udregne en brøk som skal differentseres, men jeg er i tvivl om en række ting:

Brøken: h(x)=x^2+7*x+4/x+8

For at udregne den afledte funktion skal jeg kende f '(x) og g'(x)

f''(x) har jeg fået til: f'(x)=2x+7x. Er det rigtigt g'(x) er jeg meget i tvivl, da g(x) er x+8 er g'(x) så bare x eller er det nøjagtigt det samme, altså x+8 ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. marts 2013 af hesch (Slettet)

g(x) = x + 8   ⇒

g' ( x ) = 1              ( 1 * x0 )


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt parenteser. Benyt reglen for differentiation af en brøk

(f(x) / g(x))' = (f '(x)·g(x) - f(x)·g'(x)) / (g(x))2

Alternativt:

h(x) = (x2 +7x +4) / (x+8) = (x·(x+8) -x +4) / (x+8)

                                           = x - (x+8 -12) / (x+8)

                                           = x - 1 - 12/(x+8) ,

h '(x) = 1 + 12/(x+8)2


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2013 af hesch (Slettet)

f(x)=x2+7*x+4  ⇒

f ' (x) = 2x + 7                       ( ikke 2x + 7x )


Skriv et svar til: diiferentialregning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.