Matematik

Sinus cosinu og tangens

31. marts 2013 af Umuligt (Slettet)

Jeg sidder med en trekant, hvor jeg har fået oplyst vinkel A og den hosliggende katete. Vinklen er 58 og sidelængden er 20 cm. Jeg skal ved hjælp af sinus, cosinus og tangens finde de to andre sider. Først og fremmest vil jeg finde hypotenusen, og det gør jeg således:

cos(58)=0.529919264

20/0.529919264 = 37,1.

Den modstående katete findes jeg således

sin(58)*37,1=31,46

Er dette korrekt? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2013 af peter lind

ja. Jeg har dog ikke kontrolleret dine tal


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Fremgangsmåden er korrekt, men beregningerne er ikke.

20 / cos(58º) = 37,742

20 · tan(58º) = 32,007


Svar #3
31. marts 2013 af Umuligt (Slettet)

En ting, som stadig undrer mig, er hvornår det er, at jeg skal gange eller dividere? I #2 bliver der henholdvis ganget og divideret, men hvornår ved jeg, om jeg skal gange eller dividerer. Er der en speciel regel for om det er med sinus, tangens eller cosinus?


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man benytter de kendte formler for cosinus og tangens i en retvinklet trekant og isolerer det, der skal findes: man kender vinkel A og kateten b:

cos(A) = b / c ; her isoleres c:

c = b / cos(B) .

tan(A) = a / b ; her isoleres a:

a = b · tan(A)


Svar #5
31. marts 2013 af Umuligt (Slettet)

Er det muligt det kan formuleres anderledes? Jeg er på bar bund


Skriv et svar til: Sinus cosinu og tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.