Matematik

Gennemsnitlige årlige procentvise fald

01. april 2013 af marobbi1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej, jeg har brugt for lidt hjælp til at regne den gennemsnitlige procentvise årlige fald ud på en 6 årige periode. Kursen er faldt fra 360 til 179


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2013 af Krabasken (Slettet)

360 * x^6 = 179

x = 0,89

(1-0,89) * 100 = 11 % fald pr. år


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Rentenedskrivning: K(n) = K0 (1 - r)n, hvor r er det årlige %-vise fald og n er antal år

Kursen i starten af 6-årsperioden: K0 = 360

Kursen efter 6 år: K(6) = 179

K0 (1 - r)6 = K(6),  

⇒ (1 - r)6 = K(6)/K0 ⇒

1 - r = 6√(K(6)/K0)  ⇒

r = 1 - 6√(K(6)/K0) = 11%


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2013 af Krabasken (Slettet)

- Så indviklet kan det osse gøres -

:-)


Skriv et svar til: Gennemsnitlige årlige procentvise fald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.