Matematik

Bestem løsningsmængden til ligningen

02. april 2013 af FatalShots (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tegn grafen for funktionen: y1 = |x +4|
Der er også givet funktionen: y2 = 3
Bestem løsningsmængden til ligningen: y1= y2 ved beregning og vis den desuden grafisk.

Jeg har siddet og undret lidt over denne opgave og jeg kan ikke rigtig få den til at give mening. Jeg bliver lidt forvirret over hvordan at man kan gøre det via beregning. Jeg har prøvet at bruge nul-reglen og andre ting, men jeg ved ikke hvilken metode jeg kan bruge. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. april 2013 af PeterValberg

y1 = y2

|x+4| = 3

(x + 4) = 3     ∨    -(x + 4) = 3

x + 4 = 3     ∨    -x - 4 = 3

x = -1    ∨   x = -7

 

Zv.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem løsningsmængden til ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.