Matematik

Hjælp til Statistik opgave

02. april 2013 af turok (Slettet) - Niveau: A-niveau

Dwelling oplever et stigende behov for dialog via telefon og arbejder derfor løbende med vurdering af bemandingen. Under antagelse af antallet af telefonopkald er possionfordelt med en middelværdi på 10 opkald pr. 30min, bedes du besvare nedenstående :


1. Bestem Sandsynligheden for mere en 12 opkald i løbet af 30min

2. Bestem sandsynligheden for mellem 15-25(begge inkl) i løbet af en time

 

Nogen der kan hjælpe?? Og især hvordan man gør på Exel


Svar #1
02. april 2013 af turok (Slettet)

Nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2013 af RoberDølhus (Slettet)

Den simpleste måde at løse det på er følgende.

opg 1:  P(x>12) = P(x=13)+P(x=14).... P(x=∞)

Find punkt sandsynlighederne, i en poisson fordeling med middelværdi 10, og læg dem sammen.

Opg. 2:

P(12>=x<=25) = P(x=12) + P(x=13) +..... + P(x=25)

Igen find punktsandsynlighederne og læg tallene sammen,

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. april 2013 af peter lind

Lidt nemmer Brug et CAS værktøj, regneark, statistikprogram eller lignende til at slå de kumulerede sandsynligheder  op


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. april 2013 af RoberDølhus (Slettet)

Du kan anvende følgende i excel:

=1-poisson.dist(12;10;true) Det er svaret til opgave 1.

Prøv at løse opgave 2, selv

 


Svar #5
02. april 2013 af turok (Slettet)

Roberdølhus: Har prøvet det, men ved ikke hvad jeg gør forkert, da jeg for over 100%.

 

Peter Lind : Bruger bewistat


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. april 2013 af RoberDølhus (Slettet)

Skriv din formel ind her, så kan jeg forklare hvad der går galt, det får du mere ud af end at jeg giver dig svaret.


Svar #7
02. april 2013 af turok (Slettet)

roberdøhus: Når jeg skriver det på exel, soger den #navn


Svar #8
02. april 2013 af turok (Slettet)

roberdølhus: Bruger bewistat/exel, ved exel siger den bare navn, mens den på bewistat giver 4 forskellige tal??


Skriv et svar til: Hjælp til Statistik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.