Matematik
Vektorer - Mat A
02. april 2013 af
JanieJones (Slettet)
-
Niveau: A-niveau
Hejsa kan nogle hjælpe med disse opgaver? :)
I et koordinatsystem er punkterne A(1,-1) og B(-1,3) givet. Den rette linje l er givet ved ligningen y = -x + 5.
a) Bestem vinklen mellem de to stedvektorer til punkterne A og B.
b) Bestem ligningen for den linje m, der skærer linje l i det punkt hvor x = 2,
og som har AB som normalvektor.
c) Bestem koordinaterne til punkt P i 1.kvadrant på linjen l, således at
arealet af trekant ABP er 5.
På forhånd mange tak :)
I et koordinatsystem er punkterne A(1,-1) og B(-1,3) givet. Den rette linje l er givet ved ligningen y = -x + 5.
a) Bestem vinklen mellem de to stedvektorer til punkterne A og B.
b) Bestem ligningen for den linje m, der skærer linje l i det punkt hvor x = 2,
og som har AB som normalvektor.
c) Bestem koordinaterne til punkt P i 1.kvadrant på linjen l, således at
arealet af trekant ABP er 5.
På forhånd mange tak :)
Skriv et svar til: Vektorer - Mat A
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
