Matematik

Vektorer - Mat A

02. april 2013 af JanieJones (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hejsa kan nogle hjælpe med disse opgaver? :)

I et koordinatsystem er punkterne A(1,-1) og B(-1,3) givet. Den rette linje l er givet ved ligningen y = -x + 5.

a) Bestem vinklen mellem de to stedvektorer til punkterne A og B.

b) Bestem ligningen for den linje m, der skærer linje l i det punkt hvor x = 2,
og som har AB som normalvektor.

c) Bestem koordinaterne til punkt P i 1.kvadrant på linjen l, således at
arealet af trekant ABP er 5.

På forhånd mange tak :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af LeonhardEuler

Lad være med at oprette 3 indlæg med EKSAKT samme tekstindhold!


Svar #2
02. april 2013 af JanieJones (Slettet)

Øhm chill!! jeg troede faktisk slet ikke jeg havde fået lagt noget op, siden den skrev at der var sket en fejl og at jeg sku prøve igen! Hence: Jeg prøvede 2 gange mere fra min iPhone, men den blev ved med at skrive fejl! Jeg kan se den har lagt alle 3 op, gud hvor er det da irriterende ja! Men slap lige af for fremtiden, du ku jo oz bare holde dig væk, når du ikke engang har et ordentligt svar ik!?

Svar #3
02. april 2013 af JanieJones (Slettet)

Hahah det var jeg lige ved at smide op igen, fordi jeg fik fejlmeddelelsen igen lol!! Wtf sker der lige!!?!?!

Brugbart svar (1)

Svar #4
03. april 2013 af PeterValberg

a)

stedvektorerne har koordinaterne:

OA = [1,-1]

OB = [-1,3]

vinklen mellem to vektorer bestemmes som [ LINK ]

b)

ved hjælp af ligningen for linjen l finder du y, når x = 2 (det giver dig skæringspunktet mellem
linjerne l og m i.flg. opgaveteksten.

så bestemmer du koordinaterne for vektor AB vha. punkternes koordinater [ LINK ]

med vektor AB som normalvektor og det kendte skæringspunkt (mellem l og m) 
kan du bestemme en ligning for linjen m [ LINK ]

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
03. april 2013 af JanieJones (Slettet)

Tusind tak! :) Det er en kæmpe hjælp..
Og btw mange tak for at du forklarer det lidt, det gør det meget lettere at forstå :) Der er mange andre der kun skriver formlerne og så ved man ikke hvorfor det er sådan. Fedt, tak :)

Brugbart svar (1)

Svar #6
04. april 2013 af PeterValberg

Vedr. spørgsmål C - se vedhæftede

yln7d.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:vektorer_spgC.pdf

Svar #7
05. april 2013 af JanieJones (Slettet)

Hold da op! :) Tusind tak fordi du gad at bruge lidt tid på det :) Er du mat lærer? Ku godt bruge en lærer der kan forklare det ligesom dig haha :)

Brugbart svar (1)

Svar #8
05. april 2013 af PeterValberg

#7 Det var da så lidt :-)

og ja, jeg underviser i matematik, - du spørger bare, hvis der er noget :-)

God weekend

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektorer - Mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.