Almen studieforberedelse (AT)

Analyse af case - psykologi

03. april 2013 af sra47zxm (Slettet)

Hej, vi er ved at lave en analyse af en case i psykologi i forbindelse med vores AT-synopsis. Vores emne er lykkepiller og herunder depression, men vi er gået i stå i analysen, og har svært ved at finde ud af hvad analysen overhovedet skal indeholde. 

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/137274:Liv---Sjael--Behandling-noedvendig

Vi har valgt at gøre det ud fra denne artikel, men hvis der er nogen der har andre er vi også meget interesserede. 
Håber der er nogen der har mulighed for at hjælpe :-) på forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2013 af candphil

Man kan godt tage udgangspunkt i en diskussion om hvorvidt lykkepiller overhovedet virker. Der er også mange forskellige former for depression, og det kunne man også se på.

http://jyllands-posten.dk/ditliv/sundhed/article3927455.ece


Svar #2
03. april 2013 af sra47zxm (Slettet)

Tak, men vi er rigtig meget i tvivl mht. analysen, ved du noget om det? 

 


Brugbart svar (3)

Svar #3
03. april 2013 af candphil

Det kræver et stof at analysere: "En analyse betegner en nærmere undersøgelse af indsamlede prøver eller data vedrørende et givet område, sådan at man bliver klogere på dette, herunder hvad man bedømt ud fra analysen efterfølgende skal gøre". 'Data' kan godt være fx en tekst som man holder op mod en teori eller en anden tekst. 

Man kunne fx diskuterre om alle typer af depression kan behandles med antidepressiver, eller om der er fx depressioner som man bør lade være som de er: det kunne være sorg eller almindelig livskriser som overgangsalder el.a.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. april 2013 af vodkaDK (Slettet)

Jeg er ligeledes i gang med at skrive AT-synopsis, også med psykologi C som et af fagene, og skriver om aktiv dødshjælp. Jeg har tænkt mig at analysere denne case med en der får aktiv dødshjælp: http://www.youtube.com/watch?v=XYQ9u_i4cu0 jeg har dertil tænkt mig at benytte Freuds personligheds teori (over jeg'et - super egoet) til at forklare hans handlinger.

Er dette korrekt, eller er jeg gal på den?


Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. april 2013 af candphil

Umiddelbart vil jeg mene at psykologi og aktiv dødshjælp er en svær cocktail ... der er en masse etik/moral i problematikken. Jeg tror også det er derfor du havner i over-jeg/super-ego, for det er der moralen hører til i den teori. Men hvis du skal bruge den teori til noget, så mener jeg du bør have alle tre elementer med: id (grunddrifter), jeg og overjeg. ... men jeg ville nok finde en anden vinkel eller en anden teori.


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. april 2013 af vodkaDK (Slettet)

Tak for dit svar.
Jeg har også tænkt mig at bruge Thomas Ziehe til at forklare hans (personen i casen) handling/årsag til brugen af aktiv dødshjælp. Og i samf vil jeg bruge Giddens til at forklare den stigende interesse for aktiv dødshjælp ud fra en spørgeskema undersøgelse hvor 86% er for legalisering af aktiv dødshjælp. Er det forkert?

Mvh

Skriv et svar til: Analyse af case - psykologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.