Matematik

Hjælp!!

03. april 2013 af Hej15 (Slettet)

Hej!

Jeg sidder med en matematik opgave, som jeg simpelthen ikke kan finde ud af. 

Opgaven lyder: 

Til hækkene skal der bruges 8 planter for hver meter. Angiv, hvor mange planter der skal bruges i alt. 

Jeg kan ikke sætte tegningen ind, men det er et kvadrat, hvor siderne er 240cm. Omkredsen er 960cm og arealet er 57600. 

Håber I kan hjælpe!!!

På forhånd tak!!! :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2013 af PeterValberg

gang omkredsen (målt i meter) med 8

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. april 2013 af Hej15 (Slettet)

Altså min lærer, siger at det giver 125 planter. Men når jeg ganger omkredsen i meter (9,6) med 8, så giver det 76,8?? :) Tak fordi du hjælper :D


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Her kan man se hele opgaven formuleret

https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:QTE3ssBetFYJ:www.studieportalen.dk/forums/ShowFile.aspx?id%3D1086814+%22Til+h%C3%A6kkene+skal+der+bruges+8+planter+for+hver+meter%22&hl=en&gl=us&pid=bl&srcid=ADGEESiT7QfI0n7ZygyyYOWHlSyzkqc2bKFdXsmpWh-OtWPd0WhGBRX9qGxQrA5kfJX3EOEMLyaHPYl-XD4R1a2IDgbo2YbUhe3igTwRvh0VkH23Ta5q81eVGlW_abPYZP_8_jnRZEaW&sig=AHIEtbSzBm0AKZzxgvhAsKStomF3thVBfA

Det er Opg 2.

Den samlede figur består af et kvadrat med siden 120cm·√2 , 2 kvadrater med siden 60cm, og 2 hele cirkler med radius 60cm. Den samlede omkreds i meter er derfor

O = 4·1,2·√2 + 2·4·0,6 + 2·2·π·0,6 = 19,12m

Antallet af hækplanter er da 8·O = 153 planter


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.