Matematik

At finde b i en andengradsligning?

04. april 2013 af sussxn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Min opgave lyder således:

Toppunktet for en parabel med forskriften f(x)=1/3x^2+bx+3 ligger på førsteaksen.
Bestem de to mulige værdier for b.

Hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

              f(x) = (1/3)•x2 + bx + 3
a = 1/3
c = 3
             d = b2 - 4ac  = b2 - 4•(1/3)•3
             d = 0           (da toppunktet ligger på førsteaksen)
             b2 - 4•(1/3)•3 = 0
             b2 - 4•1 = 0
             b2 = 4
             b = ? ∨ b = ?
 


Svar #2
04. april 2013 af sussxn (Slettet)

Hvordan kan det være, at d=0? Den forstår jeg ikke helt


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL


Svar #4
04. april 2013 af sussxn (Slettet)

Okay, tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: At finde b i en andengradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.