Matematik

Trekantsberegning

04. april 2013 af Budsmoke

Har brug for hjælp til at komme igang med den vedhæftede opgave..

Jeg har tegnet trekanten, så jeg kan tjekke om det er rigtigt det jeg regner og jeg har prøvet med lidt af hvert, men jeg kan stadig ikke finde den de formler jeg skal bruge.

Håber nogen kan hjælpe :)

Vedhæftet fil: Doc5.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. april 2013 af Budsmoke

Mega optur!!

Tak for det!!!


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2013 af KimT.T. (Slettet)

I opgave b) kan du anvende cosinusrelationen 

b2 = a2 + c2 - 2 · a · c · cosB 

idet du fra programmet angivet i #1 kan finde siden c vha. sinusrelationen, mens a findes som |BC| - |DC|


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vinkel B findes bekvemt af sinusrelationerne, idet det er oplyst, at vinkel B er spids.

b) Dernæst kan man bestemme |AD| ved at benytte en cosinusrelation i trekant ADC, idet man kender |AC| = 10,2 , |DC| = 6,0 og den mellemliggende vinkel C = 180º - A - B, dvs.

|AD|2 = |AC|2 + |DC|2 - 2·|AC|·|DC|·cos(C)

           = |AC|2 + |DC|2 - 2·|AC|·|DC|·cos(180º - A - B)

           = |AC|2 + |DC|2 + 2·|AC|·|DC|·cos(A + B)


Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.