Matematik

Bestem en andengradsligning med tre kendte punkter.

04. april 2013 af sussxn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har opgaven,

Parablen har rødderne (-1,0) og (0,3), og vi ved at den også rammer punktet (0,-1)

Bestem ligningen.

Hvordan gør jeg dette??


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af peter lind

Det andet punkt angiver ikke en rod og er i modstrid med det tredje punkt.

Du sætter de angivne punkter ind i funktionsudtrykket y = a*x2+b*x+c. Det giver 3 ligninger med 3 ubekendte, som du må løse


Svar #2
04. april 2013 af sussxn (Slettet)

Hvordan gør jeg så det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2013 af peter lind

Hvis du indsætter punktet (0,1) får du

a*02+b*0+c = 1


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. april 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg følger lige med på tråden.

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. april 2013 af mette48 (Slettet)

#0

Parablen har rødderne (-1,0) og (3,0), og vi ved at den også rammer punktet (0,-1)

y=a(x-r1)(x-r2)

indsæt rødderne samt (x,y)=(0,-1)

------------

#1 Det andet punkt angiver ikke en rod og er i modstrid med det tredje punkt.

Jeg forstår ikke hvad du mener med dette, parablen kan da godt gå gennem de tre nævnte punkter.


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

I #0 står der:

" Parablen har rødderne (-1,0) og (0,3), og vi ved at den også rammer punktet (0,-1) "

Det er jo klart inkonsistent, og det er det, som Peter Lind gør opmærksom på i #1. Du har selv konkluderet, at der må være tale om en tastefejl, så at rødderne nok er (-1,0) og (3,0), men det er jo sådan set gætteværk.


Skriv et svar til: Bestem en andengradsligning med tre kendte punkter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.