Kemi

Stofmængde

05. april 2013 af PixelDub (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der er en tænk selv opgave, jeg har virkelig svær ved at begribe. Jeg ved ikke om det er fordi, at jeg ikke helt kan gennemskue de store tal eller om det er fordi, jeg bare er låst helt fast på at tænke på den forkerte måde. Jeg forstår godt kemi og forstår godt hvad et mol stof er og sådan.

 

Opgaven:

I en ballon findes 1,25 * 10^24 He-atomer. Hvor stor er stofmængden af helium i ballonen?

 

Altså jeg tænkte at jeg bare skulle dele antallet af atomer i ballonen med avogadros tal, men det giver jo et resultat der er meget stort også ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2013 af KimT.T. (Slettet)

Vi ved at 

N = Na· n

hvor
N er antal formelenheder
Na er Avogadros tal givet ved 6,022 · 1023
n er stofmængden

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

  n =N / NA
  NA er Avodagros konstant, NA = 6,02214129•1023 mol−1
   N er antal formelenheder


Svar #3
05. april 2013 af PixelDub (Slettet)

Tusind tak. Det var lige præcis det jeg jagtede. Har læst min bog igennem tykt og tyndt. De er simpelthen så dårlige, ti at give en de nødvendige informationer synes jeg. Mange tak.


Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.