Matematik

Ligninger

06. april 2013 af Babucha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, 

Er der nogle, som vil hjælpe mig med disse to ligninger? 

1) 1/x - 5 = 3 (1/x er opstillet som brøk) 

2) 30 = pi * r^2 

Tusind tak på forhånd! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Læg 5 til på hver side, og benyt, at hvis 1/a = b , er a = 1/b .

2) Divider med π på hver side, og uddrag kvadratroden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2013 af Netcity (Slettet)

1) 1/8


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2013 af NielsDahl (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. april 2013 af NielsDahl (Slettet)

Start med at lægge 5 til på begge sider, i den første. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Måske du kan forklare det nærmere?


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. april 2013 af NielsDahl (Slettet)

Selvfølgelig, Andersen - det er simpel ligningsløsning, men det er okay, at du ikke er helt med. Vi tager det stille og roligt. 

Ved at lægge 5 til, kommer du skridtet nærmere at isolere. Forsøg dig frem med at papir og en blyant, og husk, at den omvendte operation af - er +. 

med venlig hilsen Niels


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Når du hele tiden ændrer indholdet i dine indlæg, er det umuligt at føre en fornuftig diskussion med dig. Det oprindelige indhold i #4 gik på, at trådstarter ikke skulle lytte til mit svar i #1.

Der er ingen grund til at fortsætte med din barnlige indstilling.


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. april 2013 af NielsDahl (Slettet)

Må jeg til at starte med bede om et pænere toneleje.

 

Lade mig henvise til svar 6. Jeg kan godt forstå at det kan være svært, men skriv dine forsøg her, så kan vi kigge på det sammen. Det er selvfølgelig frustrerende at du ikke lige kan finde ud af det, men det hjælper dig altså ikke, og det skal ikke gå ud over mig, når jeg prøver at hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. april 2013 af DelFerro (Slettet)

#8

Prøv kig på svaret i #1. Kig så på dit svar i #4 (el. #3?). Hvilken af de to giver bedst mening?

Hvis du indser, at dit dovne svar er mindre værd end svaret i #1, burde du ikke have spurgt den lærde person, som Andersen11, om det nytteløst.


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. april 2013 af lvr34 (Slettet)

1.

 

    (1 / x) - 5 = 3 → (1 / x) = 8 → 1 = 8 · x → x = (1 / 8)


Brugbart svar (1)

Svar #11
07. april 2013 af lvr34 (Slettet)

2.

 

    30 = π · r2 → (30 / π) = r2 → r = √(30 / π)

 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.