Matematik

Højden af vektor i rummet

07. april 2013 af madsvejen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-)

Jeg har en opgave, hvor rumfanget af pyramiden er kendetegnet ved ABCDT og hvor ABCD er grundfladen, mens T er angivet som toppunkt.

Jeg ved at rumfanget af en pyramide er givet ved V = 1/3*h*g.

Jeg har beregnet arealet af ABCD (altså grundfladearealet), men mangler nu højden, hvordan finder jeg frem til den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af SuneChr

Vi skal kende både arealet af grundfladen G og rumfanget V for at kunne beregne højden h .

Da er h = 3V/G


Svar #2
07. april 2013 af madsvejen (Slettet)

Det er rumfanget jeg skal beregne og ikke højden, men højden er blot et led i formlen, som jeg skal bruge, men som jeg ikke ved, hvordan jeg kommer frem til.

Jeg har toppunktet og har udregnet planen a. Kan jeg så ikke blot bruge dist(P,plan a) formlen til at finde frem til højden og så blot indsætte denne og finde frem til rumfanget?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2013 af SuneChr

Ja, ud fra kendskab til planens ligning og toppunktets koordinater, kan dist formlen anvendes til at finde højden, som er den vinkelrette afstand fra toppen af pyramiden ned til grundfladen.


Svar #4
07. april 2013 af madsvejen (Slettet)

Hvad er så mit d i dist(P, planen a) når planens ligning er −36*x-36*z+288=0 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. april 2013 af SuneChr

Hedder toppunktet  ( x1 y1 z1 )  er afstanden til grundfladen


Svar #6
07. april 2013 af madsvejen (Slettet)

Mange tak, nu lykkedes det!


Skriv et svar til: Højden af vektor i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.